Faq

Pielisen Retki
Porokylänkatu 23, 75530 Nurmes
puhelin. +358 44 377 9334
info@pielisenretki.fi

FAQ

Fakta:

Nurmes – n. 1,5h ajomatka Kuopiosta, Joensuusta ja Kajaanista Nurmekseen pääset junalla yhdellä vaihdolla Helsingistä tai lentämällä Kuopioon, Joensuuhun tai Kajaaniin ja taksikyydillä tai linja-autolla perille.
Koli – n. 1h ajomatkan päässä Nurmeksesta ja 45min ajomatkan päässä Joensuusta. Parhaiten tavoitat Kolin Joensuun kautta.
Pielinen – Suomen 4. suurin järvi. Pituus noin 90km ja suurin leveys n. 30km. Keskisyvyys 10m. Suuri erämainen humusjärvi tyypiltään.
Nurmes-Koli vesiteitse moottoriveneellä taittuu noin 1,5h riippuen säästä.

Kalastusretket:

Mitä tarvitsen mukaan retkille?
Itsesi lisäksi tarvitset sään mukaisen vaatetuksen. Omat eväät. Ruokailuista tietoa alempana.

Voinko ottaa omia kalastusvälineitä?
Voit toki ottaa omia kalastusvälineitä mukaan. Oppailla on varattuna asiakaskäyttöön laadukkaat välineet, joten niillä kalastaminen onnistuu parhaiten.

Kauan retket kestävät?
Valmiit kalastustuotteet meillä ovat 4 tunnin ja 8 tunnin mittaisia. Ota yhteyttä, jos haluat lyhyempiä tai pidempiä kalastusaktiviteetteja.

Tarvitaanko omia pelastusliivejä?
Meillä on tarvittava määrä pelastusliivejä ryhmälle, mutta jos olet tottunut käyttämään omia niin sekin meille käy. Aikuisille olemme varanneet automaattisesti täyttyvät paukkuliivit ja lasten liivejä on 5 kappaletta koossa 5-10kg, 2kpl 15-30kg, 30-50kg ja 40-60kg. Isommat lapset käyttävät aikuisten tapaan paukkuliivejä.

Tarvitsenko sadevaatteita?
Meillä on aina mukana sadetakkeja, mutta sateen varalle suosittelemme käyttämään esim. goretex-vaatteita.

Mistä retkille lähdetään?
Pääsääntöisesti Pielisen Retken laiturista Nurmeksen pääsatamasta tai erikseen sovitusti Bomban satamasta. Kolilla lähdöt tehdään aina sataman päälaiturista.

Mitä kalalajeja on mahdollista saada saaliiksi?
Pielisessä on erittäin vahva kuhakanta, joten kuhaa, haukea, ahventa ja rasvaeväleikattua taimenta. Opas vastaa retkillä saaliin käsittelystä ja kertoo sillä hetkellä olevista kalastusrajoitteista ja alamitoista.

Kuuluuko ruokailut retkiin?
Ruokailut ovat ostettavissa kalastusretkille lisähinnasta. Voit ostaa joko pienet retkieväät tai sitten nuotiolla valmistetun kokonaisuuden. Rantautuessa ruokailemaan lisäämme kalastusaikaan 1h.

Minkälaisia kalastuslupia tarvitsen?
18-64v tarvitsevat valtion kalastonhoitomaksun kalastaessa vapavälineillä.
Mistä luvat voi ostaa?
https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastonhoitomaksu

Saariretket:

Mitä tarvitsen mukaan retkille?
Sään mukaisen vaatetuksen ja hyvät kengät esim. vaelluskengät.

Kauanko retki kestää?
Meidän suosittu retki Nurmeksesta Kynsisaareen kestää 3-4h. Kolilla saariretki Hiekkasaareen kestää noin 2,5h.

Voiko saaressa uida?
Tottahan toki. Molemmissa saarikohteissa on hiekkaranta ja uimamahdollisuus. Minkälaista ruokaa saariretkillä tarjotaan? Valmistamme nuotiolla yleensä itse kalastamaamme kalaa ja läheltä hankittua ruokaa.

Pelastusvälineet?
Meillä on tarvittava määrä pelastusliivejä ryhmälle, mutta jos olet tottunut käyttämään omia niin sekin meille käy. Aikuisille olemme varanneet automaattisesti täyttyvät paukkuliivit ja lasten liivejä on 5 kappaletta koossa 5-10kg, 2kpl 15-30kg, 30-50kg ja 40-60kg. Isommat lapset käyttävät aikuisten tapaan paukkuliivejä. Lisäksi avovenekuljetukseen ja viileämmille keleille on varauduttu kelluntapuvuilla.

Millainen vene on?
Meillä on Nurmeksessa käytössä kaksi venettä. Pienempää ryhmää varten 1+5hlö hytillinen vene ja 1+9hlö keskipulpettinen avovene. Kolilla on käytössämme 1+10hlö avovene ja lisäksi muut veneet siirtyvät tarvittaessa Kolille.

Sadesuoja?
Sateen sattuessa saaressa on suuri kota jossa valmistamme ruoan. Venekuljetukset järjestämme hytillisellä veneellä tarvittaessa useammassa osassa saareen.

Erityisruokavaliot?
Kun ilmoitat meille erityisruokavaliot niin huomioimme ne retkillämme.

Minkä ikäiset voivat osallistua?
Meidän retkille voi osallistua vauvasta vaariin.

Mistä retkille lähdetään?
Pääsääntöisesti Pielisen Retken laiturista Bomban satamasta. Kolilla lähdöt tehdään aina sataman päälaiturista.

Millainen vene on?
Meillä on Nurmeksessa käytössä 1+9hlö keskipulpettinen avovene. Kolilla on käytössämme 1+10hlö avovene ja lisäksi veneet siirtyvät tarvittaessa Kolille.

Laadukkaita palveluita, vesillä ja ruokapöydässä.